Posts

Showing posts from April, 2014

> Tiket Wayang Pertama Untuk Tahun 2014.

Image
Nak dijadikan cerita, bulan lepas ain dan suami berpeluang pergi tengok wayang. Cerita NON-STOP, berkenaan rampasan kapal terbang. Memang sangat kebetulan, pada masa tu isu MH370 sedang hangat. So memang kami excited lah, pas kua wayang leh sambung berbahas dengan en. suami. Memasing poyo lah dengan fakta masing-masing. Dari dulu memang kami macam tu. HAHAHAH. Tu pun dapat tengok wayang sebab DD tak ada, balik kampung ikot mama and papa. So dapat lah kami melepaskan gian pergi tengok wayang. Kalo dulu sebelum ada anak boleh dikatakan setiap minggu kami tengok wayang. Kami berdua memang kaki tengok wayang dari zaman bercinta. Memang tak terlepas lah cerita-cerita best. Tapi sekarang kalo korang tanya cerita apa ek best kat wayang. Jawabnya : "I Have No Idea" Memang tak tau langsung, sebab tak ada hati nak amik tau.  Nanti buat bengkak hati je sebab frust tak dapat pergi tengok wayang. Hmmm. Ain memang tak pernah terniat nak bawa DD pergi tengok wayang sekali. Sebab pertama t…

> Ratu Hatiku.

Image
Alhamdulillah di usia mama 60 tahun. Beliau masih sihat, cergas dan sangat mengambil berat akan penjagaan kulit, kesihatan dll mengalahkan anak dara. Ain pun tak serajin mama nak sapu tomato satu muka sebelum tido, minum apple juice setiap pagi dan sebelum tido. Haiiihh patutlah mama maintain nampak muda di mata ain. Meheheh. Ain bersyukur di kurniakan mama yang sangat sporting dan penyanyang.
LOVE YOU MAMA.



> Berat Naik 4kg.

Image
Korang, ain tengah taip sambil nangis nih. Baru je pas timbang berat badan. Berat ain naik 4 kg. Baru semalam bahan en. suami, kata dia gemuk. Kebetulan berat badan dia pun naik 4kg. Haaa itulah padahnya derhaka kat suami. Mehehhhe. Sibuk duk ejek en. suami, tak sedar pulak yang diri sendiri sama gemuk! Bhahahah sehati sejiwa pulak kami dalam bab-bab camni...

Nampak tak pipi kami dah macam kuih pau! Selambak bukan main.
:'(
Mampukah nak control makan nih! Mood nak makan macam-macam tengah membuak-buak ni. .
. Wish me guys.


> Kenapa Wanita Sering Menangis?

Jawabnya:
Kerana wanita itu untuk Aku ciptakan ia sebagai mahluk istimewa. Ku kuatkan bahunya untuk anak-anaknya. Ku lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman. Ku kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih manusia. Ku teguhkan peribadinya untuk terus berjuang saat yang lain menyerah. Ku beri dia naluri untuk mencintai anak-anak dalam keadaan apa pun. Ku kuatkan batinnya untuk tetap menyayangi. Walaupun dikhianati oleh teman, walau disakiti oleh orang yang ia sayangi.  Wanita mahluk  kuat,
 tapi jika satu saat dia menangis itu kerana Ku beri dia air mata untuk membasuhi luka batin
dan memberi kekuatan baru. Wanita, kamu istimewa.
(T_T)


> Dengarlah Bintang Hatiku.

Dengarlah bintang hatiku Aku akan menjagamu Dalam hidup dan matiku Hanya kau lah yang ku tuju,
Dan Teringat janjiku padamu Suatu hari pasti akanku tepati,
Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku Walau ku tahu ragamu tak utuh Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh Karena bagiku engkau lah nyawaku.

Mohon maaf. Tolong jangan muntah darah. Bukan senang Ain nak berjiwang karat macam ni. Sekali dalam 3 tahun rasanya. So bagi can lah sikit. Bhahahah..




> Quotes.

Image
Having Somewhere To Go Is  HOME Having Someone To Love Is FAMILY Having Both Is A BLESSING
(^.^)


> Lucky MOM.

Image
MY DAUGHTER  is super  AWESOME and I'm the lucky one because i get to be her MOMMA.
(=.=)


> Lepaking On Weekend.

Image
Ahad lepas Ain repeat ke Setia City Mall, Shah Alam. Sebab yang sebelum ni tak dapat nak lepak kat padang sebab cuaca (jerebu) agak teruk masa tu. But alhamdulillah, ahad lepas dapat juga merasa lepak kat tengah padang ni. Memang sesuai sangat untuk mereka yang dah berkeluarga.  Bersantai bawa anak-anak. Tak sia-sia lah datang jauh-jauh (Putrajaya) sebab memang sangat enjoyed our weekend here. Tengok lah DD bukan main seronok sampai berguling-guling atas padang.  Agaknya dia bayangkan carpet besar. Hahahaha.


> Read On This Guys.

Image
Setuju bebenor.  Jika lelaki bergelar suami boleh faham.



> 360 Bazaar, Kuala Lumpur.

Image
Really love the Quotes.

Shopping sakan mama kat sini. Vintage sangat. 

Spotted my favourite girl Edlinnur.

Heheh. Papa suka sangat motor ni. Old Skool huh!  Doakan Ain murah rezeki. Boleh hadiahkan papa motor ni one day. Wish me guys.

Muda-muda dah isap benda alah ni. Nampak cam orang tua dah. :P

Ramai orang-orang hebat yang Ain bumped into kat sini. Really enjoyed my weekend here. (=.=)




> Farewell & Birthday Celebration.

Image
Rakan-rakan yang dirai kan semalam. Majlis perpisahan dan sambutan hari jadi staff Bhg. Antarabangsa (KKMM) dari bulan Jan-Mac 2014.




> Dear Someone.

Aku tidak pernah harap orang sukakan aku. Aku ikhlas berkawan dengan sesiapa tanpa peduli apa status, back ground dan gender. Yang penting mereka menghormati privacy aku, status aku dan pendirian aku. Begitu juga sebaliknya.
Kalau rasa tak boleh masuk dengan aku. Aku tak arah, tapi dengan hormatnya silaaaaa jauhi aku. Sebab aku tidak berkawan untuk bergaduh. Aku tidak berkawan untuk kepentingan apa-apa. Silaaaa jauhi aku jika tidak boleh hormati aku.