Posts

Showing posts from May, 2015

> [MV] Lim Kim -Togeworl - Love game.

Image
Assalamualaikum and hi guys.

Ain suka tengok video klip lagu ni. Colorful, cute and creative!

> Letih.

Image
Assalamualaikum and hi guys!


Ya Allah letihnya rasa harini. Dua hari tido lambat and balik lambat sebab handle event ASIA MEDIA SUMMIT 2015 di Hotel Shangri-La, Kuala Lumpur. Nasib lah harini bos bagi kami masuk lewat sikit sebab kesiankan kami yang ratanya nampak keletihan. 
Semalam Majlis Perasmian ASIA MEDIA SUMMIT 2015 yang dirasmikan oleh YB. Dato' Sri Ahmad Shabery Cheek, Menteri Komunikasi dan Multimedia, Malaysia. Kami warga Antarabangsa, KKMM dilantik sebagai Ahli Jawatankuasa Kecil Protokol dan Sambutan termasuk menjadi usherette untuk Majlis Perasmian dan Majlis Makan Malam. So dari kemarin kami sibuk dengan persiapan dewan, tagging seat VVIP dll. Syukur sangat walaupun pelbagai dugaan datang last minute, but everything went well as a planned.


Di sini lah kami berkampung selama 2 hari.  Secretariat Room.

My bos sedang berbincang tentang seating arrangements.

SEBELUM

SELEPAS Alhamdulillah fullhouse.

Sempat lagi bergambar kenangan dengan Ketua Perkhidmatan kami di booth …

> Grafa, SS15.

Image
Assalamualaikum guys.
Grafa ni dah seperti tempat persinggahan wajib kami sekeluarga untuk makan atau minum. Tak tahu lah kenapa husband suka sangat bawak ain ke sini. Mungkin senang sebab dekat dengan rumah MIL. 
Biasanya lepas pergi rumah MIL kami akan singgah makan kat sini, itu pun kalau MIL tak masak. Jarang sekali rasanya MIL tak masak kalau tau kami balik. MIL memang hebat bab memasak. Cakap je nak makan apa. Semua menu dia tau masak! Hebat lah my MIL. In shaa Allah one fine day ain juga mampu jadi seperti beliau (be positive).

Dahlia yang hiper. Tak boleh dibendung dah perangai dia masa ni. Me and husband biarkan je dia main sepuas-puasnya. Tak larat dan nak halang.

Ain dah lupa apa nama menu ni. Tapi menu ni semuanya berunsurkan daging. Should try guys. Memang sedap sehingga licin pinggan kami kerjakan. Ngehngeh. Harga - RM 28.

Dahlia dah tak tentu arah bila nampak basikal ni. Ajak walid main basikal pulak. Memang masak lah!

Tengok lah ni, walid dah serupa apa tah. HAHAHAHAH…

> The Mines.

Image
Assalamualaikum and hi guys.
Last day sebelum kakak balik Kuantan. Ain bawak dorang ke The Mines.

Kononnya kakak nak cari kain pasang untuk persiapan raya. Tapi 1 helai pun tak beli.  Biasalah kakak kalau bab memilih amik masa 1 hari. Last-last tak beli pape.

Nasib baik dekat 2nd kedai ni kakak beli. Tu pun berjam-jam tunggu dia pilih. Cerewet sangat kakak ni.

Seronok sangat tengok mama happy. Mau tak seronok dapat berjalan.

Ya ya je tengok menu. Macam lah boleh makan.  Kesian. 

1st time tengok kakak pakai lipstick color terang macam ni. Dia tak suka pakai lipstick. Puas kena paksa dengan ain. Kan berseri sikit muka tu.
Lepas setel beli barang, abg zul (BIL) ajak pegi makan durian. Singgah lah ke Sri Kembangan cari durian. Dah puas makan terus balik rumah sebab kakak nak packing barang. Dah siap packing dorang gerak balik Kuantan.

Dorang keluar je rumah, ain berlari masuk bilik, nangis bawah bantal. Sedih wooo.
T_T

> Sunway Pyramid Pulak.

Image
Assalamualaikum and hi guys.
Sambungan cerita dua hari lepas.  Lepas puas pusing dalam Aquaria, KLCC,  Ain bawak semua pergi Sunway Pyramid pulak.  Sebenarnya mama yang request nak pergi sana. Nak cari barang katanya. So layan je.

My niece and my nephew excited sangat bila sampai sini.  1st time dia tengok tempat ice skating, bila ajak dorang main, masing-masing tak berani.

Husband dah keletihan, penat dukung and melayan karenah DD di Aquaria. Kesian my hero.

Terpaut pulak tengok set meja ni. Rasa nak beli tapi tak tau nak letak mana.  Kalau duduk rumah jenis teres mungkin sesuai letak di luar rumah.  Jadikan port mengopi petang-petang.

Sempat juga ain bawak my niece and nephew main play ground. Suka sangat dorang.

Introducing my sister's 1st daughter. Cute kan?  Kecik-kecik dah suka melaram. Request nak pakai lipstick lah, eye liner lah. Mengada sangat!

Tak lama pun kami kat Sunway sebab kakak dah penat and my niece yang dalam stroller tu dah mula meragam.
akan ada sambungan..tu…

> Aquaria KLCC.

Image
Assalamualaikum and hi guys.
Cuti panjang baru ni kakak kesayangan Ain datang KL dari Kuantan. As requested suruh bawak  pegi Aquaria, KLCC. Huhuhu yang kesiannya Ain yang dah berbelas tahun duk KL ni pun baru pertama kali menjejakan kaki ke Aquaria KLCC. Buat malu jer. Kikikiki...

DD bukan main excited nak tengok ikan. Bila masuk je menjerit-jerit takut. Haiihh langsung tak ikot keberanian ummi. Ikot sangat perangai walid tu. Kihkihkohkoh.

Masuk-masuk je aquaria nampak ikan Phirana ni dulu. 1st time tgk live.

Mama and my niece.

Ikan apetah namanya. Cute gila. Suka pulak tengok.

Sister's Family.

Ikan yang paling hudoh dan menggelikan. Pandai pulak pose depan camera. Gila glamer sangat ni..

Panas gila dalam ni. Lagi-lagi bersesakkan.  Kalau nak tenang sikit lain kali pergi time weekdays.

Tengok jelly fish ni tetiba teringat kat aishahjamil.  Impian dia nak pet kan obor-obor. Pelik sangat impiannya tuh! Alien mmg mcm tu.
Kihkihkohkoh.

> Humood AlKhudher - حمود الخضر - كن أنت | Kun Anta ( Wani cover ).

Image
Assalamualaikum guys.



Tersyok pulak dengan lagu Kun AntaCOVER dari Wani nih.
Kalau tak caye dengar sendiri.