Posts

Showing posts from July, 2015

> Eid Day 1.

Image
Assalamualaikum and hi guys.

Tahun ni ain beraya di Teluk Intan, Perak kampung husband. Alhamdulillah dapat juga balik kampung selepas 2 tahun tak balik sebab opah dah tak ada.  Tahun ni FIL decided nak balik kampung sebab tak seronok beraya di KL. Semua ahli keluarga belah husband berkumpul di rumah arwah opah. Keluarga belah husband ramai lelaki.  So kalo balik kampung husband, ain akan mati kutu sebab tak de geng. Nasib baik ada SIL. Dia lah kawan berborak, mengemas, dll. Husband kalo dah jumpa cousin dia lupa terus kat ain. Takpelah bagi can. huhuhu. 

Istimewanya juadah di Teluk Intan adalah lemang rebus. Rasa lemangnya jugak lain dari rasa lemang bakar. Lemang rebus lebih lemak dan lembut. Senang cakap memang terbaikk lah.

> Breakfasting With Buddies.

Image
Assalamualaikum and hi guys.
Macam mana persiapan raya dah setel ke?  Alhamdulillah persiapan ain tahun ni awal, tak macam tahun lepas last minit baru beli.  Pastu mula lah tak puas hati. Huhuhu. Sabtu lepas ain ke Curve, cari barang DD. 

Tengok lah tu dia posing ngan plastic bag dia. Tak bagi ummi ngan walid pegang. Nak pegang sendiri katanya. Alololo besar dah anak dara ummi.

Apalah yang anak dara ummi buat kat belakang tu.  Selalu spoiled gambar bila walid nak acah-acah OOTD. Hahahha.

Ummi pegang bunga dia pun nak pegang.  Nampak tak betapa kepohci nya Dahlia Dhuha.
. .
Pas setel shopping barang DD, bergegas kami ke Kelab Golf Perkhidmatan Awam (KGPA). Sebab dah janji nak berbuka dengan Kak Ida and Lina. Dah lama tak jumpa Lina semenjak dia pindah Mindef Awal tahun 2014. Ngan kak Ida pun, walaupun kami masih dalam satu bangunan tapi jarang dapat jumpa.

KGPA

Nampaknya sampai ke sudah walid tak dapat nak ber OOTD sendirian. DD akan muncul tepat pada masanya. Bhahahha.

Kak Ida, Me an…

> Netizen Barber, Putrajaya.

Image
Assalamualaikum and hi guys.

Netizen Barber, Putrajaya telah dibuka pada 1 Julai 2015 berhampiran dengan Mamak Kembar Presint 9. Kepada warga Putrajaya yang berhampiran boleh datang potong rambut disini. InshaaAllah Netizen Barber, Putrajaya menjanjikan keselesaan dan kepuasan kepada anda yang menggunakan perkhidmatan kami.
Netizen Barber, Putrajaya akan beroperasi setiap hari kecuali Rabu bermula jam 11 pagi - 11 malam.
. .
Do support Netizen Barber, Putrajaya naa guys. . .
XOXOXOXO