Posts

Showing posts from August, 2014

> Majlis Berendoi Muhammad Mikhail.

Image
Assalamualaikum readers.

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan sempurna. Cik Ain love you MIKHAIL.

> Remedy.

Image
Assalamualaikum guys!!

THE GREATEST REMEDY FOR STRESS IS MY DAUGHTER.

> Raya and Birthday Celebrations.

Image
Assalamualaikum readers.
Khamis lepas office ain ada buat majlis jamuan raya dan birthday celebration untuk staff Bhg. Antarabangsa, KKMM. Majlis dilaksanakan secara sederhana dan berhemat bagi menghormati peristiwa MH370 dan MH17. Alhamdulillah tetap meriah walaupun dilaksanakan dalam keadaan yang serba sederhana.

Jom ain kenalkan korang dengan bos ain. Yang tengah belah kanan tu lah big bos ain dan yang kiri sekali tu pulak Bos Unit ain. Unit Perhubungan dan Promosi. Ain beruntung dapat Ketua Unit yang sangat baik hati dan memahami ain sebagai seorang pekerja yang bergelar ibu. So kalo DD tak sihat dan ain ada masalah berkenaan keluarga dia sangat supportive.

Wanita cantik di office ain. Yang belah kiri tu namanya CC Meen. Yang belah kanan ni pulak Wanie, PA kepada big bos.

 Mereka sedang khusyuk mendengar ucapan dari Big Bos. Tu yang serius je muka masing-masing. Hehhee.

Antara hidangan yang disediakan. 

Port favorite ain nih. Mana tak gemuk. Makanan manis-manis juga yang mejadi p…

> Do Not Listen To The Haters.

Image
Assalamualaikum readers.

Peaceeee... Chill aje bila kau tau ada orang mengutuk kau dari belakang.  Jangan di layan golongan Low class minded. Sorry to say that. 

> E-Day Nasreena & Erizal.

Image
Assalamualaikum readers.
Alhamdulillah pada 16 Ogos 2014 (Sabtu) my dear bestfriend kini telah bergelar tunangan orang dan tak lama lagi inshaAllah bergelar isteri. Tiada perkataan yang dapat dilontarkan betapa gembiranya Ain melihat sahabat yang dah Ain anggap seperti keluarga sendiri, tersenyum bahagia di samping insan tersayang.

Tahniah Ejal & Nas. Kami akan sentiasa mendoakan kebahagiaan kalian. Semoga persiapan ke next step dipermudahkan naaa.
Muaahhhhhh.....

> Jamuan Raya Pertama DD.

Image
Assalamualaikum readers.

Alhamdulillah dengan izin Allah harini DD genap berusia 1 tahun 11 bulan. Kat taska DD harini ada jamuan raya. So, ini pengalaman pertama DD beraya dengan kawan-kawan. So ummi tak nak lepaskan peluang. Ummi nak ambil gambar DD dan kawan-kawan DD untuk dijadikan kenangan. Nnt DD dah besar DD boleh tengok okay.


Tengok tu, DD akan berkepit je dengan teacher dia. DD still takut-takut lagi. DD baru sebulan lebih kat taska ni. So hope teacher dapat bersabar ya dengan karenah anak saya tu.

Baju ni aunty Paya dengan Uncle Aceng yang bagi masa DD kecil dulu. Sekarang baru muat. Terima kasih ya aunty dan uncle. (>.*)

> Eid Day 1.

Image
Assalamualaikum readers.
Tahun ini merupakan tahun ke-3 ain beraya sebagai seorang isteri dan tahun ke-2 beraya sebagai ummi. Persiapan raya tahun ni agak kelam kabut sikit sebab semuanya beli last minit. 

Allah sabar jelah dengan karenah DD sekarang. Baru je pakai baju raya, dah comot. Tengok lah perangai dia. Panjat meja dll. Mau pengsan di buatnya.

Lepas solat raya dan bermaafan, kami terus gerak balik kampung. (Rumah nenek). Perjalanan dari rumah family ain ke rumah nenek ambil masa dalam 15 minit je.

DD baru je bangun tido masa ni. So baru berkesempatan nak ambil gambar ber-3. Tu pun selfie je mampu sebab yang lain tengah sibuk makan. Hmmmm. So gambar raya kami tahun ni kurang sempurna. . .
To be continue.

> Kulacakes, Kuantan.

Image
Nice place. Love it so much.... . . Baru perasan semua pakai sunglasses. Sunglasses sama plak tu. Hahahhha Biasa lah kami memang suka share-share. Jimat.

> Teluk Cempedak, Kuantan.

Image
Assalamualaikum gaiss.

1st time DD pijak pasir. Suka sangat lah sampai tak nak balik.

Best sangat lepak bersantai dengan keluarga di sini. Release segala tension and lupa terus soal kerja. Heheheh..


> Model Cilik.

Image
Ummi tak sangka DD boleh pose macam ni. Kalo sebelum ni bukan main susah DD nak pandang camera. Tapi sekarang bukan main over. Bhahhaha...