Posts

Showing posts from March, 2014

> Collection Of OOTD.

Image
(=.=)



> End Of MH370.

Ain hanya mampu ucapkan "Inna Lillahi Wa Inna Ilaihi Rajiun" selepas dimaklumkan oleh En. Ote berkenaan pengumuman DSN kepada pihak media tentang pesawat MH370.  Ain tertido lepas isyak. Dalam jam 11.00 malam ain terjaga sebab mimpi buruk,  (Ain dah tak boleh recall mimpi apa. Tapi memang sedih). 
Lagi bertambah sedih bila En. Ote kata DSN umumkan yang pesawat MH370 mengakhiri penerbanganya di Lautan Hindi. Ain terus tak boleh tido sampai jam 4.30 pagi. (Macam tak percaya) Sedihnya rasa hati, sebab Ain berharap sangat mereka pulang dalam keadaan selamat. 
Ain hanya mampu doakan keluarga penumpang dan cabin crew pesawat MH370 redha akan pemergian insan tercinta. Memang mudah untuk Ain berkata seperti ini kannn? Tapi ayat apa lagi yang sesuai untuk Ain katakan selain berharap mereka redha.  Hanya dengan "redha" sahaja dapat mengurangkan sedikit  rasa kesakitan yang sedang di tanggung mereka.

Semoga kita semua beroleh manfaat daripada Quotes ini:-

"Dalam musibah …

> Hati Tisu.

Terlalu banyak spekulasi berkenaan misteri kehilangan MH370. Sampai Ain dah tak nak baca apa-apa  berkenaan MH370 di media sosial. Naik pening kepala sampai migrain. Rasa macam kelakar kan tapi itu lah Ain. Mungkin korang rasa Ain mcm over sebab bukannya ada keluarga Ain pun dalam tu. Tapi entah kenapa semenjak ada anak ni jiwa Ain mudah tersentuh. Berat Ain turun 2 kg sebab tak selera makan. Ain ingat Ain je yang macam ni.  Rupa-rupanya kembar Ain pun sama.  Dia pun tak tenang selagi tak tau apa sebenarnya yang terjadi pada pesawat MH370. Ain pulak memang jenis yang suka berfikir kalau tengah ada masalah. So kepala memang tak rest. Ain pernah kot tak boleh tido dua (2) hari sebab memikirkan masalah. Memang tak elok untuk kesihatan kan perangai Ain ni. Ain sedang cuba berubah dan lebih bersemangat walaupun sedang di uji dengan pelbagai masalah. Tak kisah lah masalah orang lain atau masalah sendiri yang memberi kesan pada Ain.

Semoga pencarian pesawat MH370 berakhir dengan berita gembi…

> PicLab Hd.

Image
Haihh seronok pulak main edit-edit gambar.  Terasa excited macam budak-budak dapat gula-gula! Tehehehe.



> Setia City Mall.

Image
Nampak tak kepoyoan anak dara Ain. Sibuk mintak belikan sunglasses. 

Kembang kempis hidung dapat sunglasses. Perasan cantik leteww. Bhahaha

Happening gila petang-petang kat sini.  Tapi Ain tak pergi sampai kat padang sebab jerebu agak teruk masa ni. Ain risaukan DD.

Papa kesayangan Ain, dulu Ain memang manja sangat dengan Papa. Tapi sekarang DD dah take over my place. DD dah jadi cucu kesayangan Papa and DD memang tak boleh berpisah dengan tokpa dia. Papa masuk tandas pun DD dah menangis teresak-esak. Dah macam mana.  Over tau DD nih. Tah-tah Ummi dulu pun mcm tu. Hehehee

Sekali sekala papa datang Putrajaya dapat lah mama dengan papa dating. Kesian mereka terpaksa berjauhan demi cucu. Pengorbanan mereka sungguh besar!  T_T

LOVE THEM.




> Girls Day Out.

Image
Assalamualaikum readers. Semalam DD genap berusia Setahun Setengah. Syukur alhamdulillah DD tak demam lepas kena cucuk.  Pas setel check up dan cucuk Ain bawa DD  dan Mama ke Alamanda. Memang sengaja Ain ambil cuti sebab nak luangkan masa dengan mereka. So sempat lah shopping barang keperluan DD dan barang dapur. En. Ote kerja semalam, so kami bertiga jelah hang out.




> Monochrome For Today.

Image
Assalamualaikum and good morning everyone.  Happy working and keep praying for them (MH370) (>.<)


> KEEP PRAYING FOR MH370.

Assalamualaikum readers.

Ain tau korang semua juga tengah bersedih dan simpati kepada ahli keluarga mangsa yang sedang menunggu berita mengenai kehilangan pesawat MH370 yang sudah masuk hari ke-3. Ain sendiri tidak lalu makan, tidak seceria biasa selepas mendengar berita berkenaan MH370. Ini kan pula keluarga mangsa (BERAT MATA MEMANDANG, BERAT LAGI BAHU YANG MEMIKUL). Jadi sebagai rakyat Malaysia yang perihatin, ayuh ramai-ramai kita merendahkan diri menandah tangan dan berdoa dengan seikhlas hati agar Yang Maha Esa memberi pertunjuk kepada pihak berkuasa semoga usaha mencari pesawat MH370 dipermudahkan. InshaAllah doa hamba-hambanya yang ikhlas akan diperkenankan. Mungkin semua orang boleh buat spekulasi. Tetapi kebenaran tetap hanya Allah S.W.T. yang tahu. Jadi tiada guna kita semua bertekak mempersalahkan orang itu, orang ini. Jangan di layan orang yang cuba mendapatkan publisiti murahan di media sosial tu. Lebih baik kita terus berdoa, semoga segala persoalan akan terjawab nanti…

> Femes Bazaar, Kelana Jaya.

Image
Assalamualaikum readers.


Last sunday, lepas kenduri kawin kawan En. Ote (suami), ain dan family sempat singgah ke Femes Bazaar, di KJ. Memang happening habis! ramai gila orang. Uish memang menguji kesabaran lah. Dengan panasnya, dengan bersesak-sesak lagi. Uish peluh ketiak dibuatnya! Opss!! Heheheh. Tapi dik kerana En. Ote beria sangat nak pergi, so sebagai isteri solehah (konon) layankan aje lah kan. Hmmm. Ain perasan, ramai juga artis yang turut serta dalam Femes Bazaar ni. Antaranya seperti Kilafairy, Izzue Islam, Edlin (AF) dan beberapa orang lagi lah yang ain lupa apa namanya. Nampak sangat fokus pada artis yang femes dan letop ko memang meletopppp!! (Nada Neelofa selalu sebut dalam rancangan Meletops tu). Bahahhaha. 

En. Ote bagi can Ain pergi ronda-ronda tengok barang, wehh memang seronok lah sebab dia nak volunteer jaga DD. Memang shopping sakan lah kiteww. Mehehhe. Konon pada awalnya yang sibuk merungut sebab panas dan ramai orang tu. Last-last kiteww pulak yang lelebih sho…

> LUKHMAN & KHALILAH BIG DAY.

Image
Assalamualaikum and hi uols :)
Pejam celik pejam celik, sekarang dah masuk bulan Mac. Cepat betul masa berjalan kan? Kelmarin (Ahad) ain dan family menghadiri jemputan kenduri khawin kawan suami ain kat Kampung Melayu Subang. Sempat jugalah ain snap gambar di sekitar majlis mereka. So here we go readers.




Tahniah ain dan suami ucapkan pada Lukhman & Isteri. Semoga rumah tangga yang dibina kekal hingga ke Jannah! Aminn....