Posts

Showing posts from November, 2013

> Kenapa Pakai Braces?

Image
Assalamualaikum.
Selamat pagi jumaat semua.
Arini ain nak  menjawab soalan yang sering ditanya sepanjang 2 hari ain berbraces.
Ok, disini ain faham kenapa ramai yang tanya kenapa ain pakai braces walaupun gigi ain tak ada lah seteruk mana (Alhamdulillah).
Ok jom ain story sikit kenapa ain pakai braces ok? 
Sebab-sebab kenapa ain decide nak pakai braces adalah seperti berikut:-
Ain salah sorang makluk Allah yang suka senyum sampai ke telinga, so that mean senyum nampak gigi. Jadi, Ain ada 1 gigi taring yang agak terkeluar dari landasan yang sepatutnya. So ain kurang suka dan selesa dengan gigi tu. Dah lama pendam tapi tak nak bagitau orang sebab takut kena label tak bersyukur. Hihihihi.Ain memang obses pada gigi manusia. Ain suka gigi yang teratur dan putih, so ain sekarang dalam proses memperbaiki gigi seperti gigi yang ain impikan :)Sekarang ain dah mampu, dulu tak buat sebab tak mampu dan tak nak menyusahkan parent. If ain nak sesuatu ain akan usaha sendiri tanpa menyusahkan orang lain wa…

> Putrajaya Fashion Festival.

Image
Assalamualaikum and hi everyone.


Semalam ain singgah kejap di PFF ni, rumah ain dengan tapak PFF dekat sangat, jadi terasa rugi pulak kalau tak singgah. Ain pergi dah petang, so tak ramai sangat orang. Cuaca pon redup, so ok lah just nice.

Anyway berbaloi sangat pergi PFF ni sebab ain berkesempatan jumpa dengan beberapa orang selebriti yang ratanya sangat friendly. 







+ Monochrome.

Image
Assalamualaikum.

Ini lah pakaian yang ain pakai masa Final Bola Sepak Piala Malaysia baru-baru ni dan ofkos lah ain penyokong Pahang.  Anak jati Pahang okeh!
Semangat bukan? Tapi jangan lah korang terpedaya. Bukan ain pegi stadium tengok bola pon.  Huhh nak masuk tempat orang ramai? mmg tak lah! tak pasal-pasal migrain ain datang tanpa diundang.
Walaupun ain tak pergi tengok secara live, tapi semangat kesukanan dan kenegerian tu tetap ada tau So i prove it dengan berpakaian hitam putih on that day. (Warna bendera pahang).
*Suami geleng kepala je tengok ain.
Sampai kuku pon ain inai warna itam. Hahaha, sebenarnya inai tu ain tersalah beli. Nak beli inai merah terambik inai itam, so layan kan ajelah. Bukan boleh tanggal dah pon. Tunggu jelah inai tu hilang sendiri. Ngeri plak tengok kuku sendiri. Bhahaha.


Happy sangat Pahang menang. tak sia-sia ain semangat pakai hitam putih. kalau tak, mahu seminggu ain kena perli dengan encik husband.

Congrats Pahang!



> Love Of Mine.

Image
Assalamualaikum.
Mereka lah penyeri hidup saya Moga susah senang tetap bersama Harap kebahagiaan kekal selamanya





> Miss My Shooting Life.

Image
Assalamualaikum.
Hello Dear Friend,
Dua minggu lepas ain pergi jumpa kawan-kawan menembak kat Subang Shooting Range, rasanya hampir setahun setengah tak jumpa dorang. Rindu dorang sangat tahap tak boleh dibendung! tu yang pujuk en. asben suruh bawak pergi jumpa dorang. Nasib lah en. asben sporting dan sudi nak melayan karenah isteri yang bermacam ragam ni haa.
Kebetulan masa tu dorang tengah prepare untuk Kejohanan South East Asia Shooting (SEASA). Malaysia jadi tuan rumah. Dulu ain pon join SEASA ni, tapi sekarang just datang tengok and support kawan-kawan je sebab ain dah tak aktif menembak lepas melahirkan Dahlia. Sekarang sibuk dengan kerja dan terpaksa korbankan karier sebagai penembak elit Malaysia.
Sebenarnya ain rindu sangat nak menembak balik, tapi keadaan yang tak mengizinkan.




Acara Air Rifle 10 mtr.  Pss: Ayuni pinjam rifle sat naa.

Ni dia coach ain masa mula-mula ain diserapkan ke skuad penembak pelapis Malaysia. Beliau sangat fasih berbahasa Malaysia tau. Salute. Beliau ain dah…

+ Happy Birthday Kakak +

Image
Assalamualaikum,
Kakak i love you so much....!!
happy birhday to you.. happy birthday to you.. happy birthday to kakak.. happy birthday to you..
I just wanna u to know that i love u so much kakak, never be replace. ain doakan kakak berjaya di dunia mahupon akhirat. bahagia disamping suami dan anak2. sihat2 selalu & sayang ain sampai bila2.
T_T

+ Premature Daughter Part 2 +

Assalamualaikum,
Arini ain nak sambung cerita pasal dahlia..semalam ain benti kat part echo tu kan..haa..itu adalah prosedur biasa sebelum dibedah..sepanjang perjalanan kebilik echo tu ain xbenti berdoa harap2 ada miracle belaku..sebab hati ni berat nak bagi doc belah dada dahlia yang nampak tulang dan risau implikasi selepas operation seperti yang kawan2 senasib dalam wad jantung kanak2 tu cakap..
sampai je kat bilik echo doc suruh ain bukak baju dahlia, apa lagi terus menangislah dia, mana taknya, dahlia ngh syok tdo masa tu, bilik plak sejuk gila..kesian dahlia menangis kuat sangat..xtahan sejuk agaknya..hemm..

Masa sesi echo tu doc suruh ain baring kan dahlia dan jgn bagi dia bergerak..just imagine macam mana ain nak suruh dahlia yang baru berusia 3 bulan duduk diam!!Haaa..xpening kepala..so, solution yang pihak IJN bagi adalah ubat tdo (no choice)..
Tapi ubat tdo tu langsung xberkesan pada dahlia..lama juga ain tunggu dahlia tdo..xtdo2 jugak..doc dah panik sebab masa pembedahan dah…

+ Premature Daughter +

Image
Assalamualaikum,


Semalam genap usia Dahlia Dhuha 14 bulan..alhamdulillah ain bersyukur sangat sebab xpercaya yang Dahlia akan membesar dengan sempurna wpn berat Dahlia agak kurang berbanding kanak2 seusianya. Dahlia dilahirkan masa kandungan ain masuk 35 minggu 4 hari dengan berat 1.735kg sahaja, jam 10.05 malam (Caesar) sebab ain tetiba je ada darah tinggi..just imagine betapa kecilnya Dahlia..
Disebabkan berat badan dahlia xcecah 1.8 kg, lepas je operation dahlia terus dibawa ke NICU. Yang sedihnya Doc xsempat pon bagi ain tengok dahlia sebab dahlia punya pernafasan masa tu tak stabil, kua je dari perut terus doc masukkan dalam incubator and bawa ke NICU (Neonatal Intensive Care Unit).
So dua hari lah ain melanguk dalam wad tanpa dahlia disisi..masa tu rasa down sangat sebab tengok jiran katil sebelah and depan sibuk main dengan anak masing2. Dua hari juga ain xdapat menyusukan Dahlia (sedih gila okeh)..
Lepas dua hari baru lah ain dibenarkan jumpa dahlia kat NICU..sesampai je kat sana …

> Novice.

Image
Assalamualaikum,

Ya title di atas pon jelas menunjukkan bahawa saya masih baru dalam dunia blog..bukan hebat sangat pon menulis..saja je nak mencuba..hemm..
so untuk permulaan ni just nak share lil bit about me:- 

saya Ain, umur 27 Tahun (Dah tua baru nak ada blog, pity me) huuhu..

sudah berkhawin.. dah terang2 lah kat sebelah tu en.asben kitew!hihihi

Dikurniakan cahaya mata perempuan diberi nama "Dahlia Dhuha" (14 Months)
Will be continue...