Posts

Showing posts from September, 2014

> Dahlia's 2nd Birthday.

Image
Assalamualaikum my dear readers.
Actually birthday DD pada 13hb, kebetulan tarikh tu pulak clash dengan wedding our BFF so kami tunda nak celebrate birthday DD. Sebenarnya kami tak planned pun nak celebrate birthday DD dekat Kuantan. Semuanya jadi secara spontan. 
Memang dah jadi tradisi keluarga kami akan celebrate birthday walaupun secara sederhana. Sebab tu agaknya hubungan kami adik beradik sangat rapat.
Jumaat lepas ain hantar mama balik Kuantan. Hampir seminggu jugalah mama di Putrajaya temankan ain sebab husband ada kerja luar. 
So malam jumaat tu tetiba terfikir nak celebrate birthday DD. Sebab dah alang-alang kan. Lagipun family ain semua ada kat sana. So pagi sabtu tulah baru sibuk buat persiapan. Pagi tulah baru cari bahan-bahan untuk masak. 

Ain yang suggest buat BBQ ni. Sebab ain memang suka suasana riuh rendah. Ala-ala suasana malam raya giteww.. HAHHAHA.

Ni jiran-jiran merangkap kawan-kawan mama. Memang ain suruh mama jemput semua kawan-kawan dia. Rasanya mcm satu tama…

> Congrats Trio's.

Image
Assalamualaikum dear readers.

Alhamdulillah harini merupakan hari yang gembira buat skuad menembak negara di Incheon, Korea. Tahniah buat Kak mus, Kak Sue dan Ayuni Farhana kerana menambah kutipan pingat buat negara. 1 Perak menerusi acara rifle prone individu yang diraih oleh penembak super senior negara *Nur Suryani Mohd Taibi dan juga 1 gangsa menerusi acara berpasukan. 

Untuk pengetahuan korang, bukan mudah untuk meraih pingat di peringkat Asian Games ni memandangkan saingan dari negara-negara kuat seperti China, Korea, dan Kazakhstan dll. But alhamdulillah mungkin sudah tertulis harini rezeki buat penembak Malaysia. Ya Allah hanya Tuhan yang tau betapa gembiranya ain bila dapat berita yang ex teammate ain menang medal kat Incheon. Terbalas penat lelah dorang selama ni.

*Dan tak lupa harini juga merupakan hari ulang tahun kelahiran kak sue. Sememangnya harini adalah hari yang amat bertuah buat kak sue. Btw Happy Birthday Kak sue. Im happy for you and team.

GOOD JOB GUYS!

> Our Birthday.

Image
Assalamualaikum dear readers.

Alhamdulillah harini Ain dan Ijay genap berusia 28 tahun.  Beliau adalah kembar tak seiras ain. Kami lahir hanya dengan beza 5 minit.  Alhamdulillah di usia kami sekarang, masing-masing sudah berkhawin dan mempuyai seorang anak. . . Ni gambar kami masa berusia 2 tahun.

> Hantu Bedak.

Image
Assalamualaikum gaiss...

Korang tengok lah perangai DD. Makin besar makin menjadi-jadi. Dia boleh... main bedak masa ain dan husband tido. Jam 12 tgh malam dah kot masa nih.  Nasib lah ain terjaga. Kalo tak habis lah satu rumah putih. Satu hal pulak nak kena lap meja malam-malam buta.  Anak..anak.. Sabo jelah ummi.

Selang beberapa hari, dia boleh pulak main compact powder ummi. tengok lah tu. Tinggal serbuk! Nak nangis rasa.  Macam ni lah keadaan kalau harapkan husband yang jaga.  Ummi tinggal sekejap je pergi dapur. Habis macam-macam jadi kat depan. Owhhhhhhh......
. .
T_T

> Aceng + Paya Big Day.

Image
Assalamualaikum and hi my dear readers.
Rindu Ain tak? Maaf lah lama tak update. Mood update blog tengah kelaut + dengan sibuk menguruskan sesuatu yang lebih penting.
6 September 2014 (Sabtu)

Alhamdulillah, sahabat baik ain dan husband kini telah selamat bergelar suami. Gembira sangat sampai menitik jugak lah air mata. Beliau lah sahabat yang banyak membantu kami dalam apa keadaan sekali pun (susah/senang). Ain dah anggap beliau macam ahli keluarga sendiri dengan batasan yg spttnya *no worries. 

Amboiii lebarnya pengantin lelaki senyum. HEHEH!!

Finally, dapat juga jumpa F2F dengan isteri-isteri sahabat suami. Sebelum ni hanya bertegur sapa dalam FB and IG jer. Nice to meet you guys.

Nice view.. I loved it. Suasana kampung yang menenangkan hati.

****************************************
13 September 2014 (Sabtu)

Ni pulak majlis di sebelah pengantin lelaki di Melaka.

Wife BFF kami ni sangat cantik dan baik hati orangnya.  Kami happy sangat sebab BFF kami beristerikan beliau. Senang kata s…

> Good Bye August and Hi September.

Image
Assalamualaikum guys...
Pagi uols.. Amacam feeling harini pas 3 hari bercuti. Liat sikit kan harini nak kembali pada dunia pekerjaan, persekolahan, kuliah dll. But what to do kan? Nak tak nak tetap kena lalui dengan tabah. Sabtu lepas ain tak kemana pun, duk umah je sebab husband kerja. 
Ahad baru dapat kua jalan-jalan. Pagi-pagi lagi kami dah bangun dan bersiap-siap nak ke rumah mak (MIL). Sebelum tu singgah Giant jap cari kuali besar. Mak mintak tolong belikan. 

Hahhaha kesian husband kena paksa pose. Uols tau jelah kan ain memang suka snap gambar. Tak kira di mana saje. Nasib lah husband sporting nak melayan. Tapi DD tengok mood. Kalo mood tak ok, tak payah harap lah nak suruh dia senyum and pandang camera. Huh!

Sesampai je kami di rumah mak, DD kena serbu ngn pak su and mak cik dia. Cucu sulung and anak buah pertama, tu yang excited je semua kalau DD datang.

Pas makan-makan and borak-borak kejap ngan mak and abah, kami bawak BIL and SIL pegi jalan-jalan ke Paradigm. Kesian dorang…