> Dahlia's 2nd Birthday.


Assalamualaikum my dear readers.

Actually birthday DD pada 13hb, kebetulan tarikh tu pulak clash dengan wedding our BFF so kami tunda nak celebrate birthday DD. Sebenarnya kami tak planned pun nak celebrate birthday DD dekat Kuantan. Semuanya jadi secara spontan. 

Memang dah jadi tradisi keluarga kami akan celebrate birthday walaupun secara sederhana. Sebab tu agaknya hubungan kami adik beradik sangat rapat.

Jumaat lepas ain hantar mama balik Kuantan. Hampir seminggu jugalah mama di Putrajaya temankan ain sebab husband ada kerja luar. 

So malam jumaat tu tetiba terfikir nak celebrate birthday DD. Sebab dah alang-alang kan. Lagipun family ain semua ada kat sana. So pagi sabtu tulah baru sibuk buat persiapan. Pagi tulah baru cari bahan-bahan untuk masak. 


Ain yang suggest buat BBQ ni. Sebab ain memang suka suasana riuh rendah. Ala-ala suasana malam raya giteww.. HAHHAHA.


Ni jiran-jiran merangkap kawan-kawan mama. Memang ain suruh mama jemput semua kawan-kawan dia. Rasanya mcm satu taman yang datang. Ramai jugak lah. Penuh dalam dan luar rumah. Ni baru suku yang hadir.


Birthday girl kan so seat pun special sikit la. Bhahahha. 
Nasib lah kamu cenonet.


My niece tolong DD potongkan kek. Alahai sweet sangat!


Bukan main excited bila ramai-ramai nyanyikan lagu happy birthday untuk DD.


Sebab tak planned punya pasal, kami pakai pun sempoi-sempoi je. Yelah bawak balik baju untuk 2 hari je kan. So pakai yang mana ada je. 


Thank you sangat pada saudara-mara dan jiran-jiran yang sudi hadir ke majlis kami yang tak seberapa nih. Tapi alhamdulillah suasana memang meriah dan berjalan lancar.

Popular posts from this blog

> Salam Aidilfitri Dari Kami Sekeluarga.

> Netizen Barber, Putrajaya.