> Good Bye August and Hi September.


Assalamualaikum guys...

Pagi uols.. Amacam feeling harini pas 3 hari bercuti. Liat sikit kan harini nak kembali pada dunia pekerjaan, persekolahan, kuliah dll. But what to do kan? Nak tak nak tetap kena lalui dengan tabah. Sabtu lepas ain tak kemana pun, duk umah je sebab husband kerja. 

Ahad baru dapat kua jalan-jalan. Pagi-pagi lagi kami dah bangun dan bersiap-siap nak ke rumah mak (MIL). Sebelum tu singgah Giant jap cari kuali besar. Mak mintak tolong belikan. 


Hahhaha kesian husband kena paksa pose. Uols tau jelah kan ain memang suka snap gambar. Tak kira di mana saje. Nasib lah husband sporting nak melayan. Tapi DD tengok mood. Kalo mood tak ok, tak payah harap lah nak suruh dia senyum and pandang camera. Huh!


Sesampai je kami di rumah mak, DD kena serbu ngn pak su and mak cik dia. Cucu sulung and anak buah pertama, tu yang excited je semua kalau DD datang.


Pas makan-makan and borak-borak kejap ngan mak and abah, kami bawak BIL and SIL pegi jalan-jalan ke Paradigm. Kesian dorang asyik duk umah je.


Kalo dulu mama yang selalu tolong snap kan pic kami, tapi kini BIL and SIL lah jadi mangsa. Bhahahha.


Dah puas berjalan, ain ajak dorang pegi minum.
Nampak tak si kepohci tu, paling over. Mcm-mcm air dia nak. Haishhh.


Dah siap makan minum bawak SIL shopping.
Sekali sekala belanja shopping. Dah lama tak bawak dia jalan-jalan. 
Last dia teman ain shopping masa mengandungkan DD dulu.


Tengok cam cute pulak SIL pakai menda alah tu.
So gedik nak try jugak. Bhahhaha.


Lepas shopping terus hantar BIL and SIL pulang.
Pastu kami sempat lagi pegi lepak minum kat Grafa.
Mcm mana tak gemuk. Dalam sehari berapa kali makan, makan dan makan.
Bhahahaha.


****************************

On Monday (1 September 2014)


Pas kenduri doa selamat dan solat hajat Zali dan Qiera kami terus ke Mid Valley.
Plan nak bawak DD g main playground kat gardens tu.
Tapi dia tak nak pulak. Hmmm, so g lepak minum jelah.
So itu jelah aktiviti yang kami buat sepanjang bercuti 3 hari.

End. 

Popular posts from this blog

> Salam Aidilfitri Dari Kami Sekeluarga.

> Netizen Barber, Putrajaya.